Kako naručiti vez

Bok! Ako te klikanje bespućima interneta dovelo ovdje, to znači da te u najmanju ruku zanima misteriozni proces naručivanja mojih jedinstvenih vezova! 

Vez je komad tkanine razapet na kolut za vezenje i ukrašen tehnikom ručnog veza, a većinom se koristi kao dekoracija. Upute koje ćeš pročitati vrijede isključivo za naručivanje vezova. Ako te zanimaju vezene ogrlice i broševi, njih možeš potražiti na webshopu ili naručiti personalizirani izravno mailom. 

Sada kada smo raščistili sitnice, bacimo se na naručivanje vezova koje se sastoji od nekoliko koraka:

 
 

"Jedi govna" vez

Ovo je jedan od mojih prvih nepristojnih vezova ikada! Toliko se svidio mojim prijateljima i obitelji, da su počeli naručivati svoje primjerke, a ostalo je povijest!

Korisne informacije koje trebaš znati prije naručivanja

  • svi vezovi dolaze u okviru za vezenje sa zatvorenom poleđinom
  • većina vezova koje možeš vidjeti na mom insta profilu su promjera 13 cm, no moguće je zatražiti manji od 8 do 10 cm ili veći od 15 cm
  • imaj na umu da je rok izrade 4-6 tjedana i da vez ne možeš dobiti unutar tjedan dana, osim ako mi na stol ne bubneš hrpu para (čitaj: ukoliko ti vez treba hitno, uz nadoplatu se može napraviti požurnim postupkom)
  • vezove unutar Hrvatske šaljem Hrvatskom poštom ili Tiskom, a mogu se preuzeti i osobno u centru Zagreba
  • vezove šaljem po cijelom svijetu, a trošak poštarine snosi kupac
  • plaćanje se vrši putem ponude odnosno uplate na bankovni račun mog obrta, a ako plaćaš stranim računom, molim da mi to naglasiš kako bismo raspravili druge mogućnosti plaćanja

1. (Sa)znaj što želiš!

Slobodno prekopaj moj Instagram za inspiraciju i ideje. Radim po narudžbi, što znači da možeš naručiti vez koji sam već radila, ili zatražiti neku svoju originalnu ideju, kul izreku ili internu foru. Iako se do sada to još nije dogodilo, zadržavam pravo odbiti neku psovku ili izreku koja mi jednostavno ne sjeda.

2. Javi mi se!

Nakon što odlučiš što želiš, javi mi se na mail dora@sarena-vrana.hr i napiši osnovne info. U ovom trenutku ne moraš navoditi previše detalja. Ako želiš rad koji sam već napravila, dovoljna je slika tog veza, a ako imaš originalnu ideju, napiši mi što želiš da bude napisano i prikazano na vezu, približnu veličinu, te rok do kada želiš da bude spremno (uzevši u obzir rok izrade). Možeš priložiti i razuman broj referentnih slika. Ne kopiram tuđe radove i dizajne.

Kada primim tvoj mail, javljam se s detaljima i okvirnom cijenom.

3. Potvrdi narudžbu plaćanjem pologa

Kada putem maila dogovorimo detalje narudžbe i tvoje želje, te dogovorimo cijenu, poslat ću ti račun za plaćanje. Ako plaćaš inozemnim računom, ovaj dio procesa plaćanja može biti mrvicu drugačiji, no svodi se na isto. Zatim plaćaš polog kojim potvrđuješ svoju narudžbu. Polog iznosi 50% punog iznosa i potrebno ga je platiti u roku od 3 dana, no ako ti je jednostavnije, možeš odmah platiti i puni iznos. Druga polovina iznosa plaća se nakon što je vez gotov, slika poslana i svi su sretni rezultatom.

4. Sjedni na guzu i čekaj

Nakon plaćanja pologa, kreće moj dio posla i teku onih 4-6 tjedana potrebnih za isporuku veza. Ako se prethodno dogovorimo, unutar tjedan ili dva poslat ću ti skicu veza na pregled. Skicu ne šaljem u fazi dogovaranja već tek nakon plaćanja pologa. Pregled skice je također i prilika predložiti boje koje ti se sviđaju i slične detalje, ili još bolje, ostaviti mi umjetničku slobodu! Sliku dovršenog veza šaljem na pregled i ako smo oboje sretni, plaćaš ostatak iznosa. Kada je u potpunosti plaćen, vez šaljem ili ga preuzimaš osobno.

5. Uživaj u svom vezu

Opali sliku, napiši recenziju, stavi ga na mjesto da ga svi vide i pričaj prijateljima kak sam kul!

Cijene vezova

Već i vrane na grani znaju da je ručni rad jedinstven, poseban, spor i skup. 

Cijena koju nudim za pojedine vezove ovisi o nekoliko faktora, no većina se svodi na vrijeme koje mi je potrebno za izradu: količina riječi koje želite staviti, složenost dizajna, posebne želje, kao i veličina i vrsta koluta u kojem vez dolazi. Kako zbog tih parametara ne postoji službeni cjenik, kroz par primjera najčešćih vezova ću vam objasniti i njihove cijene. 

 

"Crkni" vez, 250kn ~ 33 €

Većina vezova manjeg promjera spada pod ovu cijenu jer manja površina znači i manje vremena za izradu. Imajte na umu da dulji natpis ne bi stao na ovu dimenziju te da ću vam u tom slučaju preporučiti veću dimenziju. Promjera je 10 cm.

"Jedi govna prstić" vez, 360kn ~ 48 €

Ovaj vez sam napravila hrpu puta, okvir je bambusov i promjera je 13 cm. Ovo je prosječna cijena koju nudim za većinu upita koje dobijem.

"Dobro koji kurac" vez u posebnom okviru, 400 kn ~ 53 €

Ovo je primjer drugačije vrste okvira koji diže cijenu. Za bilo koji dizajn uvijek možete zatražiti ovakav fancy okvir, bilo okrugli ili ovalni.

"Mljackanje" 450 kn ~ 60 €

Promjera 15 cm, dobar je primjer veza većih dimenzija koji krasi mnoge blagovaonice.

"Kurčina" vez, 750 kn ~ 100 €

Za ovaj vez bih mogla napisati cijeli posebni blog post, no ovdje ću biti kratka: ova tehnika realističnog veza je jako vremenski i fizički zahtjevna, a cijena je i dalje premala. No vez je zaista predivan, slika je ništa, to treba doživjeti uživo!

Shopping Cart