Uvjeti kupovine

Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske te koja izvrši narudžbu u Internet trgovini sarena-vrana.hr. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Uvjeti poslovanja Internet trgovine sarena-vrana.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 79/2007; 125/07; 79/09; 89/09), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu, te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja. Obrt “Šarena Vrana” zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave, stoga prije svake kupovine pročitajte Uvjete kupovine.  Izmjene stupaju na snagu u trenutku objave.

Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje. Korištenjem ovih internetskih stranica Krajnji korisnik / Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općenitim uvjetima i svim ostalim stavkama poslovanja.

UVJETI KORIŠTENJA

Obrt “Šarena Vrana” se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani korištenjem sadržaja ovih web stranica. Obrt “Šarena Vrana” ne odgovara za troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i druge elektroničke uređaje za pristup našim stranicama te troškove podatkovnog prometa prilikom narudžbe ili korištenja ovih web stranica.

Obrt “Šarena Vrana” nastoji da informacije o artiklima budu točne i ažurne, ali se ograđuju od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama i ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na stranicama te točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovaran za povremeno nefunkcioniranje stranica. Fotografije, opisi i prikazi na sarena-vrana.hr stranicama ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika tvrtka Obrt “Šarena Vrana” će kupca korisnika obavijestiti i postupiti prema dogovoru.

Cijelokupan sadržaj web stranica sarena-vrana.hr vlasništvo je obrta Šarena Vrana. Za svako komercijalno korištenje sadržaja molimo da nas kontaktirate putem naših kontakt kanala.

 NARUČIVANJE

Svaki registrirani korisnik može kupovati artikle iz ponude tvrtke Obrt “Šarena Vrana”, prikazane na internetskim stranicama sarena-vrana.hr. Kupoprodajni ugovor između kupca i tvrtke Obrt “Šarena Vrana” postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH.

Obrt “Šarena Vrana” se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, tvrtka Obrt “Šarena Vrana” će kontaktirati korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, tvrtka Obrt “Šarena Vrana”, će izvršiti povrat sredstava.

NAČIN PLAĆANJA

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u internet trgovini moguće je uplatom na žiro račun.

Plaćanje internet bankarstvom / općom uplatnicom : Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu ćete dobiti ponudu sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu zatim možete najbrže izvršiti korištenjem internet bankarstva putem očitavanja 2D barkoda za plaćanje svojim pametnim telefonom ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl.

Uplate zaprimamo na žiro račun banke:

IBAN: HR9324020061140389233

 

ROK PLAĆANJA

Prilikom odabira virmanskog plaćanja / internet i mobilnog plaćanja / uplate na račun tvrtke Obrt “Šarena Vrana” kupac je obavezan robu platiti u roku od 14 (četrnaest) kalendarskih dana od trenutka predaje narudžbe. Po isteku definiranih 14 dana kupac je obvezan obavijestiti prodavatelja (Obrt “Šarena Vrana”), te se jasno i nedvosmisleno izjasniti o provedbi kupnje ili odustajanje od iste. Ukoliko takvu informaciju ne primimo od kupca automatski ćemo slati podsjetnik iz kojeg će naručena roba morati biti plaćena u roku od 5 (pet ) radnih dana. U protivnom, bez prethodne najave narudžba će biti  automatizmom stornirana.

CIJENE

Sve navedene cijene izražene su u Hrvatskim kunama i ne sadrže porez na dodanu vrijednost (PDV)  jer prodavatelj nije u sustavu PDV-a. Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici ili do isteka zaliha. U cijenu nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala u košarici.Troškovi dostave su besplatni za sve pošiljke čija je vrijednost veća od 500,00 kn.

 

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Izjava o povjerljivosti i zaštiti osobnih podataka

Molimo Vas da pažljivo pročitate slijedeće informacije, kako biste se detaljnije informirali o našem načinu prikupljanja, obrade i korištenju osobnih podataka. Pristupanjem na naše stranice Internet trgovina sarena-vrana.hr i korištenjem istih potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa svim navedenim uvjetima i pravilima o povjerljivosti podataka i načinu korištenja. U slučaju da se ne slažete s ovim uvjetima, molimo Vas da napustite i ne koristite stranice Internet trgovine sarena-vrana.hr.

Podatke koje prikupljamo i koje ćemo zatražiti od Vas prilikom narudžbe naših proizvoda su osobni podaci: ime i prezime, adresa, adresa elektronske pošte (e-mail) i broj telefona.

Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo zbog izvršenja Vaše narudžbe koja uključuje naručivanje, dostavu, naplatu i reklamaciju naših proizvoda. Adresu elektronske pošte i broj telefona koje unesete prilikom izvršenja narudžbe koristiti ćemo za slanje administrativnih obavijesti vezanih  za isporuku Vaše narudžbe. Za razliku od administrativnih, možemo Vam slati i promotivne poruke, no isključivo uz Vašu suglasnost.

Vaši osobni podaci dostupni su na uvid našim djelatnicima za potrebe izvršenja Vaših narudžbi, našim partnerima za realizaciju Vaših narudžbi, npr. autorizacija naplate putem kreditnih kartica, isporuka naručenih proizvoda ili povrat novca prilikom reklamacije i za slanje promotivnih ponuda i informacija o proizvodima. Napominjemo da će se Vaši osobni podaci u svrhu promocije naših proizvoda koristiti samo u slučaju Vašeg izričitog pristanka. Vaši osobni podaci neće se koristiti ni u kakve druge svrhe osim gore navedenih.

Obrt “Šarena Vrana” je sukladno čl. 18a Zakona o zaštiti osobnih podataka (“Narodne novine” br. 106/12) imenovao službenika za zaštitu osobnih podataka. Sukladno tome, za sva pitanja u vezi sa zaštitom i korištenjem Vaših osobnih podataka možete se obratiti službeniku za zaštitu osobnih podataka na e-mail dpo@sarena-vrana.hr

OBAVIJEST O KOLAČIĆIMA

Naša web stranica koristi se kolačićima (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i spremanje podataka o vašim narudžbama. Nastavkom pregleda web stranice sarena-vrana.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih prateći upute, kako se kolačići s ove web stranice ne bi mogli poslati na vaš uređaj.

REGISTRACIJA

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova – što je duža, otpornija je na hakersko probijanje.

Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje “Registracija”. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici “Prijava”.

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na “Zaboravljena lozinka?”. Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako ‘pamtljive’ (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).

Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom.

Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, Obrt “Šarena Vrana” ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.

UVJETI DOSTAVE I ISPORUKE

BESPLATNA DOSTAVA

Dostava za sve narudžbe iznad 500 kn je besplatna za područje cijele Hrvatske. Dostava za narudžbe ispod 500 kn naplaćuje se 15 kn.

Sve narudžbe zaprimljene/uplaćene radnim danom do 12 sati bit će poslane na izradu tijekom istog dana, a dostavljene u roku od 6 – 10 radnih dana. Može biti malih odstupanja od vremena dostave, ukoliko se radi o posebnimm željama kupaca te artiklima koji se rade po narudžbi.

DOSTAVNA SLUŽBA

Dostavu vršimo preporučenom pošiljkom, putem dostavljačke službe HP Express.

Ukoliko se odlučite na kupovinu možete odabrati dostavu ili osobno preuzimanje. Robu je moguće preuzeti i na području zapadnog dijela Zagreba (Trešnjevka), a jedini uvjet kod osobnog preuzimanja je prethodni kontakt i dogovor putem mail adrese info@sarena-vrana.hr

OSTALI UVJETI DOSTAVE

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.

Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

POVRAT I OTKAZIVANJE NARUDŽBE

I trgovac (Obrt “Šarena Vrana”) i kupac mogu iskoristiti pravo na raskid ugovora (otkaz narudžbe) prije slanja robe na isporuku, uz povrat prethodno uplaćenih sredstava. Ukoliko trgovac (Obrt “Šarena Vrana”) iz bilo kojeg razloga ne može isporučiti plaćenu robu, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana.

Prema čl. 97. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču. To se odnosi na sve proizvode koje se rade po narudžbi i izrađuju prema posebnim zahtjevima klijenta.

Ukoliko kupac odluči raskinuti ugovor (otkazati narudžbu) prije nego što je roba poslana na isporuku, a radi se o prethodno spomenutim artiklima koji se rade isključivo po narudžbi, ne može dobiti povrat uplaćenog predujma.

POVRAT SREDSTAVA

Prodajno osoblje obrta “Šarena Vrana” jamči Vam da ćete dobiti vrhunsku uslugu i ostvariti maksimalnu vrijednost za svoj novac. A u slučaju da niste zadovoljni isporučenim proizvodom, možete ga vratiti u roku 14 dana i mi Vam vraćamo novac!

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu, ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Navedeni povrat sredstava unutar 14 dana nije moguće u potpunosti ostvariti za proizvode koji se naručuju po narudžbi i rade se isključivo na  upit kupca. Sve narudžbe koje se naručuju mimo trenutne ponude na stranicama internet trgovine sarena-vrana.hr i u detaljnom dogovoru s trgovcem – moraju se potvrditi i uplatiti od strane kupca prije same isporuke.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti pisanim kontaktom prema nama, putem bilo koje nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor. Izjavu možete poslati na našu adresu, ili e-mail info@sarena-vrana.hr

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti obrtu “Šarena Vrana” na info broj ili mail adresu info@sarena-vrana.hr radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Potrošač se ne može koristiti pravom na jednostrani raskid ugovora u slučajevima u kojima je temeljem članka 79. Zakona o zaštiti potrošača to pravo isključeno.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju, te pripadajućim računom i eventualnim uputama za korištenje.

ZAMJENA ROBE

Kupac može reklamirati proizvod slanjem na adresu našeg ureda (Nehajska 6, Zagreb). Ukoliko je razlog zamjene oštećen proizvod ili pogrešno isporučen proizvod zamjena se vrši na trošak trgovca, a ukoliko je riječ o zamjeni proizvoda zbog želje kupca, kupac šalje robu na našu adresu o svom trošku.

Obrt “Šarena Vrana” nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati vrhunsku uslugu za svakog kupca. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta te istu javiti pismenim putem našem voditelju internet trgovine na email info@sarena-vrana.hr

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Obrt “Šarena Vrana” odgovara za materijalne nedostatke prodane stvari koju je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca, osim ako se radi o nedostacima koji su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno čl. 10 ZZP, Internet trgovina sarena-vrana.hr (Šarena Vrana) vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na e-mail: info@sarena-vrana.hr Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od maksimalno 15 dana.

 

ŠARENA VRANA, obrt za izradu odjeće, dizajn i trgovinu, vl. Dora Voska
OIB:
 16942167873
Adresa: Ulica Pavla Šubića 3, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@sarena-vrana.hr

Shopping Cart